Workshops

Kookcursus Vegetarisch

Dit jaar faciliteer ik een cursus vegetarisch koken bij Boerin en de Kok, in Amstelveen.
In deze vegetarische kookcursus leer je de basis van koken met groentes.

Praktisch:

  • Duur: 4 lessen van 3,5 uur
  • Kosten: vanaf € 249 (inclusief receptenboekje en gebruik kookschort).
  • Tijd: 18.00 – 21.30 uur
  • Niveau: beginners / half-gevorderd
  • Startdata: nader te bepalen.
  • Locatie: Boerin en de Kok, Bovenkerkerweg 114 in Amstelveen
  • Cursus vol? Geef je vrijblijvend op voor de reservelijst
Na deze cursus:
  • ken je basis kooktechnieken om groentes, peulvruchten, noten en zaden te bereiden
  • heb je goed inzicht om een voedzame vegetarische maaltijd te maken
  • ken je inspirerende gerechten, voor door de weeks en in het weekend
  • heb je ervaren hoe smaakvol en gezond de vegetarische keuken is
  • Cursusopzet

    • Les 1: Mediterrane keuken
      In het mediterrane voedingspatroon staan groenten, fruit, kruiden, noten, zaden, peulvruchten, volle granen en natuurlijk goede olijfolie centraal. Een ideale basis voor heerlijke voedzame vegetarische maaltijden. Hiermee kun je bijv. ook heerlijke burgers maken, waarmee je eindeloos kunt variëren.
    • Les 2: Oosterse keuken
      Maak kennis met de diversiteit aan Oosterse kruiden, specerijen en smaakmakers. Leer bijvoorbeeld in een handomdraai je eigen currybasis te maken.
    • Les 3: Vegan
      In deze les krijg je volop inspiratie en tips om vegan gerechten te maken die qua smaak en bite niet onderdoen voor de vegetarische variant. Denk aan een vegan quiche, ‘tonijn’salade en mayonaise. Ontdek ook hoe smaakvol vegan kaasjes kunnen zijn!
    • Les 4: Europese keuken
      In de traditionele Europese keuken staat vlees veelal centraal en zijn veel kooktechnieken afgeleid uit de Franse keuken. Hoe kunnen wij een aantal van deze kooktechnieken op eigen wijze inzetten om een heerlijke vegetarische ‘steak’ met jus te maken?

    Lesopzet

    We beginnen elke les met een kleine proeverij. Daarna een deel theorie. We behandelen achtergrond, productkennis en de ingrediënten waar we mee gaan werken. Dan een demonstratie van enkele kooktechnieken en trucs van de chef. Na theorie volgt er een gezamenlijk kookdeel – je kookt in duo’s receptuur. Je leert nu door te doen: je leert door zelf te ervaren, te voelen en te proberen en vooral: fouten te maken. Juist in de cursus is er ruimte voor om te experimenteren, soms iets te laten mislukken, proberen dat op te lossen en daarvan te leren. Een korte pauze. Na afloop eten we met elkaar, proeven elkaars gerechten en leren daardoor veel over smaak.

    Webp.net-resizeimage (5)

    Inspiratie

    Voor wie (vaker) vegetarisch wil koken maar daar nu nog de ervaring, kennis of inspiratie voor mist.
    Webp.net-resizeimage (2).

    Motivatie

    Of je motivatie nu is vanuit gezondheidsoverwegingen, duurzaamheid, dierenwelzijn of een combinatie daarvan: wij willen je inspireren met onze kennis en ervaring om de vegetarische keuken te ontdekken.
    Webp.net-resizeimage (1)

    Ervaring

    Door onze jarenlange ervaring, zowel thuis als in professionele setting hebben wij veel kennis van de vegetarische keuken. Deze willen wij delen zodat jij ook net zo enthousiast wordt als wij.

    Benodigdheden

    Wij zorgen voor alle benodigde materialen. Wij zorgen voor een kookschort. Je krijgt bij aanvang een receptboekje met de theorie van elke les en alle gemaakte recepten. We adviseren om een bakje/tas mee te brengen voor het meenemen van het resultaat.

    Cursusdata

    Data nader te bepalen

    • Les 1: –
    • Les 2: –
    • Les 3: –
    • Les 4: –

    Kosten

    De kosten voor deze kookcursus bedragen € 279,-.