Workshops
Kookcursus Vegetarisch
Op dit moment is het niet duidelijk of en wanneer er weer een cursus wordt gegeven.
Afgelopen jaar faciliteerde ik een cursus vegetarisch koken bij Boerin en de Kok, in Amstelveen.
In deze vegetarische kookcursus leer je de basis van koken met groentes.

Praktisch:
- Duur: 4 lessen van 3,5 uur
- Kosten: vanaf € 249 (inclusief receptenboekje en gebruik kookschort).
- Tijd: 18.00 – 21.30 uur
- Niveau: beginners / half-gevorderd
- Startdata: nader te bepalen.
- Locatie: Boerin en de Kok, Bovenkerkerweg 114 in Amstelveen
- Cursus vol? Geef je vrijblijvend op voor de reservelijst




Cursusopzet
- Les 1: Mediterrane keuken
In het mediterrane voedingspatroon staan groenten, fruit, kruiden, noten, zaden, peulvruchten, volle granen en natuurlijk goede olijfolie centraal. Een ideale basis voor heerlijke voedzame vegetarische maaltijden. Hiermee kun je bijv. ook heerlijke burgers maken, waarmee je eindeloos kunt variëren. - Les 2: Oosterse keuken
Maak kennis met de diversiteit aan Oosterse kruiden, specerijen en smaakmakers. Leer bijvoorbeeld in een handomdraai je eigen currybasis te maken. - Les 3: Vegan
In deze les krijg je volop inspiratie en tips om vegan gerechten te maken die qua smaak en bite niet onderdoen voor de vegetarische variant. Denk aan een vegan quiche, ‘tonijn’salade en mayonaise. Ontdek ook hoe smaakvol vegan kaasjes kunnen zijn! - Les 4: Europese keuken
In de traditionele Europese keuken staat vlees veelal centraal en zijn veel kooktechnieken afgeleid uit de Franse keuken. Hoe kunnen wij een aantal van deze kooktechnieken op eigen wijze inzetten om een heerlijke vegetarische ‘steak’ met jus te maken?
Lesopzet
We beginnen elke les met een kleine proeverij. Daarna een deel theorie. We behandelen achtergrond, productkennis en de ingrediënten waar we mee gaan werken. Dan een demonstratie van enkele kooktechnieken en trucs van de chef. Na theorie volgt er een gezamenlijk kookdeel – je kookt in duo’s receptuur. Je leert nu door te doen: je leert door zelf te ervaren, te voelen en te proberen en vooral: fouten te maken. Juist in de cursus is er ruimte voor om te experimenteren, soms iets te laten mislukken, proberen dat op te lossen en daarvan te leren. Een korte pauze. Na afloop eten we met elkaar, proeven elkaars gerechten en leren daardoor veel over smaak.

Inspiratie

Motivatie

Ervaring
Benodigdheden
Cursusdata
Data nader te bepalen
- Les 1: –
- Les 2: –
- Les 3: –
- Les 4: –
Kosten
De kosten voor deze kookcursus bedragen € 279,-.
