Workshops

Kookcursus Vegetarisch

Ik geef een cursus vegetarisch koken bij Boerin en de Kok, in Amstelveen.
In deze vegetarische kookcursus leer je de basis van koken met groentes.

Praktisch:

  • Duur: 3 lessen van 3,5-4 uur
  • Kosten: € 249 (inclusief receptuur en gebruik kookschort).
  • Tijd: 16.00 – 20.00 uur
  • Niveau: beginners / half-gevorderd
  • Startdatum: 18 juni 2023
  • Locatie: Boerin en de Kok, Bovenkerkerweg 114 in Amstelveen
  • Cursus vol? Geef je vrijblijvend op voor de reservelijst
Na deze cursus:
  • ken je basis kooktechnieken om groentes, peulvruchten, noten en zaden te bereiden
  • heb je goed inzicht om een voedzame vegetarische maaltijd te maken
  • ken je inspirerende gerechten, voor door de weeks en in het weekend
  • heb je ervaren hoe smaakvol en gezond de vegetarische keuken is
  • Cursusopzet

    • Les 1: Mediterrane keuken
      In het mediterrane voedingspatroon staan groenten, fruit, kruiden, noten, zaden, peulvruchten, volle granen en natuurlijk goede olijfolie centraal. Een ideale basis voor heerlijke voedzame vegetarische maaltijden. Hiermee kun je bijv. ook heerlijke burgers maken, waarmee je eindeloos kunt variëren.
    • Les 2: Oosterse keuken
      Maak kennis met de diversiteit aan Oosterse kruiden, specerijen en smaakmakers. Leer bijvoorbeeld in een handomdraai je eigen currybasis te maken.
    • Les 3:  Europese keuken
      In de traditionele Europese keuken staat vlees veelal centraal en zijn veel kooktechnieken afgeleid uit de Franse keuken. Hoe kunnen wij een aantal van deze kooktechnieken op eigen wijze inzetten om een heerlijke vegetarische ‘steak’ met jus te maken?

    Lesopzet

    We beginnen elke les met een kleine proeverij. Daarna een klein stukje theorie. We behandelen achtergrond, productkennis en de ingrediënten waar we mee gaan werken. Dan een demonstratie van enkele kooktechnieken en trucs van de chef. Na theorie volgt er een gezamenlijk kookdeel – je kookt in viertallen receptuur. Je leert nu door te doen: je leert door zelf te ervaren, te voelen en te proberen en vooral: fouten te maken. Juist in de cursus is er ruimte voor om te experimenteren, soms iets te laten mislukken, proberen dat op te lossen en daarvan te leren. Een korte pauze. Na afloop eten we met elkaar, proeven elkaars gerechten en leren daardoor veel over smaak.

    IMG_3796

    Inspiratie

    Voor wie (vaker) vegetarisch wil koken maar daar nu nog de ervaring, kennis of inspiratie voor mist.
    IMG_3382

    Motivatie

    Of je motivatie nu is vanuit gezondheidsoverwegingen, duurzaamheid, dierenwelzijn of een combinatie daarvan: wij willen je inspireren met onze kennis en ervaring om de vegetarische keuken te ontdekken.
    c4b3d5ea-b0df-46b8-a9b3-bdf99b96f0d9

    Ervaring

    Door onze jarenlange ervaring, zowel thuis als in professionele setting hebben wij veel kennis van de vegetarische keuken. Deze willen wij delen zodat jij ook net zo enthousiast wordt als wij.

    Benodigdheden

     

    Wij zorgen voor alle benodigde materialen.
    Wij zorgen voor een kookschort.
    Je krijgt bij aanvang een receptboekje met de theorie van elke les en alle gemaakte recepten.

    We adviseren om een bakje/tas mee te brengen voor het meenemen van het resultaat.

    Cursusdata

     

    • Les 1: 18 juni
    • Les 2: 2 juli
    • Les 3: 16 juli

    Kosten

    De kosten voor deze kookcursus bedragen € 249,-.