Workshops
Praktisch:
- Duur: 3 lessen van 3,5-4 uur
- Kosten: € 249 (inclusief receptuur en gebruik kookschort).
- Tijd: 16.00 – 20.00 uur
- Niveau: beginners / half-gevorderd
- Startdatum: 18 juni 2023
- Locatie: Boerin en de Kok, Bovenkerkerweg 114 in Amstelveen
- Cursus vol? Geef je vrijblijvend op voor de reservelijst
Cursusopzet
- Les 1: Mediterrane keuken
In het mediterrane voedingspatroon staan groenten, fruit, kruiden, noten, zaden, peulvruchten, volle granen en natuurlijk goede olijfolie centraal. Een ideale basis voor heerlijke voedzame vegetarische maaltijden. Hiermee kun je bijv. ook heerlijke burgers maken, waarmee je eindeloos kunt variëren. - Les 2: Oosterse keuken
Maak kennis met de diversiteit aan Oosterse kruiden, specerijen en smaakmakers. Leer bijvoorbeeld in een handomdraai je eigen currybasis te maken. - Les 3: Europese keuken
In de traditionele Europese keuken staat vlees veelal centraal en zijn veel kooktechnieken afgeleid uit de Franse keuken. Hoe kunnen wij een aantal van deze kooktechnieken op eigen wijze inzetten om een heerlijke vegetarische ‘steak’ met jus te maken?
Lesopzet
We beginnen elke les met een kleine proeverij. Daarna een klein stukje theorie. We behandelen achtergrond, productkennis en de ingrediënten waar we mee gaan werken. Dan een demonstratie van enkele kooktechnieken en trucs van de chef. Na theorie volgt er een gezamenlijk kookdeel – je kookt in viertallen receptuur. Je leert nu door te doen: je leert door zelf te ervaren, te voelen en te proberen en vooral: fouten te maken. Juist in de cursus is er ruimte voor om te experimenteren, soms iets te laten mislukken, proberen dat op te lossen en daarvan te leren. Een korte pauze. Na afloop eten we met elkaar, proeven elkaars gerechten en leren daardoor veel over smaak.
Inspiratie
Motivatie
Ervaring
Benodigdheden
Wij zorgen voor alle benodigde materialen.
Wij zorgen voor een kookschort.
Je krijgt bij aanvang een receptboekje met de theorie van elke les en alle gemaakte recepten.
We adviseren om een bakje/tas mee te brengen voor het meenemen van het resultaat.
Cursusdata
- Les 1: 18 juni
- Les 2: 2 juli
- Les 3: 16 juli
Kosten
De kosten voor deze kookcursus bedragen € 249,-.